top of page

Rooms With A View 

Een woning en/of werkruimte die is losgekoppeld van de nutsvoorzieningen én de grond onder de woning/werkruimte. Dit ontwerp heeft bouwers en installateurs geïnspireerd om na te denken over compacte, modulaire en verplaatsbare systemen.
Dit concept is bij uitstek geschikt voor locaties waar de natuur op de eerste plaats staat, maar waar recreatie nodig is om het business model van de natuurbeheerder of natuureigenaar sluitend te maken. Doordat de woningen zelfvoorzienend zijn en geen water en energieaansluitingen nodig hebben, ontstaan nieuwe mogelijkheden op het grensvlak van natuurbeheer en de recreatieve markt. Het concept genereert zo nieuwe inkomstenstromen en zorgt tegelijk voor een unieke beleving voor de recreant. Daarmee ontstaat een win-winsituatie. Daarnaast is dit concept toe te passen in nieuwe woonwijken waar de woningen zo zelfvoorzienend mogelijk moeten zijn. Tevens is het concept ook uit te voeren als werkruimte

100% duurzaam en herbruikbaar

Het concept van Rooms With A View is ontwikkeld volgens het principe van 'circulaire economie'. Chris de Vilder: 'We bouwen een 'remontabel' gebouw, zowel qua bouwkundige details als wat betreft de installaties. Vooral het laatste is een uitdaging. Het vereiste zelfvoorzienende karakter van de woning dwingt ons na te denken over wat de natuur ons kan leveren, en in welke mate we restproducten teruggeven.' De ecologische en energetische systemen, zoals waterfiltratie, biobrandstoffen en hernieuwbare energiebronnen, worden als circulaire systemen toegepast. Water bijvoorbeeld wordt steeds opnieuw in het systeem teruggebracht via verschillende filtersystemen.
 

Modulair en verplaatsbaar

Wonen en werken zonder de omgeving te belasten: dat is het zeer bijzondere idee achter Rooms With A View. De woning en/of werkruimte is losgekoppeld van de nutsvoorzieningen én de grond eronder. Daarmee bij uitstek geschikt voor locaties waar de natuur op de eerste plaats staat, maar waar recreatie nodig is om het business model van de natuurbeheerder of natuureigenaar sluitend te maken. Doordat de woningen zelfvoorzienend zijn en geen water en energieaansluitingen nodig hebben.
Het concept genereert zo nieuwe inkomstenstromen en zorgt tegelijk voor een unieke beleving voor de recreant. Daarmee ontstaat een win-winsituatie. Daarnaast is dit concept toe te passen in nieuwe woonwijken waar de woningen zo zelfvoorzienend mogelijk moeten zijn.
 

De bedenker

Christian de Vilder

(Angers, Frankrijk, 1962)

 

Christian de Vilder is een architect met een dubbele nationaliteit en een internationale oriëntatie. Hij woonde een groot deel van zijn leven in het buitenland. In Nederland heeft hij, over een periode van ruim 20 jaar, verschillende grote en kleine projecten gerealiseerd.

  • facebook
  • Twitter Round
  • LinkedIn - Black Circle
Mijn visie achter Rooms with a view

[ACHTERGROND INFOMRATIE - BESCHRIJVEND OF VERTELLEND VANUIT 1E PERSOON]

" Vertel iets over jouw visie voor het product, hoe jij op het idee bent gekomen en waarom dit zo'n goed idee is in jouw visie"

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Blijf op de hoogte

[AFSLUITENDE TEKST EN UITNODIGING OM CONTACT OP TE NEMEN]

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze

Blijf geïnformeerd en krijg berichten toegestuurd.

Mis geen enkele update

  • facebook
  • Pinterest - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
bottom of page